Η ΟΔΙΑΚ παρέχει Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Πρώτων Βοηθειών με εκπαίδευση στις βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών σε όσους επιθυμούν να εκπαιδευτούν σε αυτό τον τομέα.

Το σεμινάριο έχει πιστοποιηθεί με ID πιστοποίησης: GR2610040923CAA1 και απευθύνεται σε πολίτες, επιχειρήσεις, οργανισμούς, εθελοντικές οργανώσεις, σωματεία κλπ. Επίσης το σεμινάριο αποδίδει στον εκπαιδευόμενο που θα ολοκληρώσει επιτυχώς την εκπαίδευση
18 Continuing Professional Development Μονάδες (CPD) και 0,6 ECTS/ECVET Μονάδες.

Η εκπαίδευση χωρίζεται σε θεωρητικό και πρακτικό μέρος όπου όλοι οι εκπαιδευόμενοι εξασκούνται σε όλες τις θεματικές ενότητες με προπλάσματα και εκπαιδευτικούς απινιδωτές κλπ.

Οι συναντήσεις – εκπαίδευσης πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα σε μέρα και ώρα που καθορίζεται από τους εθελοντές. Είναι σημαντική η συμμετοχή στις εκπαιδεύσεις γιατί αναπτύσσεται εμπιστευτικότητα και οικειότητα μεταξύ των εθελοντών καθώς και πολλαπλασιασμός της γνώσης και της εξοικείωσης με τον εξοπλισμό της ομάδας.

Η ΟΔΙΑΚ διαθέτει τεχνικό εξοπλισμό που αξιοποιείται σε εκπαιδεύσεις, ασκήσεις και περιστατικά. Τα μέλη όμως πρέπει να διαθέτουν ατομικό εξοπλισμό, που αποτελείται από μη δανειζόμενα είδη ένδυσης και διαβίωσης (πχ. Άρβυλα, υπνόσακο, στολή, κλπ).

odiakadminΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ